Røde knopper efter barbering hos mænd, læs vores anbefalinger

Røde knopper efter barbering hos mænd

De fleste har nok oplevet at få små, røde knopper efter barbering – især mænd, som ofte må affinde sig med irriteret hud i ansigtet og på halsen til fordel for et glatbarberet ansigt.

Der er dog meget, du selv kan gøre for at komme de irriterede knopper til livs. Hos Men’s Room har vi specialiseret os i hudpleje til mænd, og derfor har vi også masser af gode råd til at undgå de røde knopper. Vi har samlet en håndfuld af dem her.


Rengør huden inden barbering

Bakterier skaber de bedste betingelser for røde knopper. Skægpest, som knopperne også bliver kaldt, opstår nemlig på grund af bakterieinfektioner i hårsækkene. Derfor er noget af det bedste, du kan gøre at sørge for at rense huden grundigt, inden du barberer dig. Undgå dog at bruge traditionel sæbe, da det udtørrer huden. Vælg i stedet et produkt, der er udviklet specielt til den sarte hud i ansigtet – for eksempel en sæbefri vaskegele, der både renser og fugter.


Brug en ren og skarp skraber

Smid de gamle, slidte barberblade ud og sørg i stedet for at anvende en ren og skarp skraber. Det er først og fremmest med til at forebygge de bakterieangreb, som forårsager røde knopper, ligesom at et skarpt barberblad giver en mere jævn og skånsom barbering. I øvrigt kan det godt betale sig ikke at gå på kompromis med kvaliteten af ens skraber og barberblade.


Giv din hud fugt efter barberingen

Selvom du tager dine forholdsregler både før og under barberingen, er det også vigtigt, at din hud får fugt efterfølgende. Husk derfor at vaske ansigtet grundigt med varmt vand for at fjerne produkter og skægrester, og supplér eventuelt med en god aftershave uden alkohol. Vand i sig selv udtørrer huden på grund af en højere pH-værdi, og derfor er efterpleje nødvendig.


Få råd af professionelle kosmetikere

Ønsker du yderligere råd, er du altid velkommen til at kontakte Men’s Room. Vi har masser af erfaring med at forebygge røde knopper, irritation og indgroede hår efter barbering hos mænd, ligesom vi selvfølgelig også tilbyder en gammeldags og skånsom barbering i klinikken på H.C. Andersens Boulevard 47.